Lelaki dan Wanita

Kenapa lelaki mepunyai 9 Akal dan 1 Nafsu?? DAN kenapa wanita mempunyai 9 Nafsu dan 1 Akal....

Dalam hal ni kaum adam dan kaum hawa x puas hati...ada kaum adam kata "bnyk juga akal kaum adam..tp nafsu sikit..."ada pula kaum hawa kata "ish..jahat sagt ke aku ni sampai bnyk nafsu...tp akal aku sikit je.."

Sebenarnya dalam konteks ni yg dimaksudkan lelaki mempunyai 9 akal dan 1 nafsu adalah mreka ada 9 fikiran dan 1 emosi...manakala wanita pula yg dikasudkan dgn 9 nafsu 1 akal ialah 9 emosi dan 1 fikiran...

cuba korang fikir

1) Kenapa kaum wanita diberi satu keistimewaan iaitu beranak??knp??knp lelaki tidak??

Kerana wanita ada 9 emosi...wanita ni seorg yg penyayang...dia sanggup membiarkan seorang makhluk tinggal didalam perutnya....dia sanggup bertahan selam 9 bulan 10 hri untuk biarkan seorg manusia tinggal didalm perut kita...itu disebabkan wanita mempunyai bnyk emosi...

Cuba kita kasi try kaum lelaki yg mengandung???apa yg akan jd??

x pun suruhlah mereka ikat satu kampit beras seberat 10kg...apa riaksi mrk??
mereka x kan sabar untuk menghadapi beban yg bgtu berat...sebb mrk rasa itu seperti beban..susah untuk melakukan kerja...tp wanita tidak..dia sabar..malah dia kasih lg manusia yg ada dalam kandungannya...itulah keistimewaan wanita...



2) Kenapa kaum adam diberi amanah untuk menguruskan talak???knp tidak wanita??

Kerana lelaki mempunyai 9 fikiran...mrk boleh menguruskannya dgn berfikir...bkn dgn emosi..bygkanlah sekiranya kuasa talak di bwh kuasa isteri sudah tentu mrk akan mengurusnya dgn emosi..bkn dgn fikiran..

sekiranya talak di tgn kaum isteri..pasti banyak kaum adam tlh dudakan...(maaf sekiranya kasar)
itulah amanah kaum adam dan itulah keistimewaan kaum adam mempunyai 9 fikiran...



Renung2 kan lah =)

** Kaum hawa dan kaum adam masing2 da keistimewaannya n gambar adalah sekadar hiasan =p


Increasekan traffic korang sekarang...


Hai semua, agak lama jugaklah miss menyepi..x sempat lorhh..org bekerjaya skang..haha

Then, dikesempatan yang ada, miss nk share ngan korang salah satu cara untuk 'UP' kan traffik korang. Actually miss amik tutorial ni dari blog adamhaiqal . Dia cakap kena share2..kan adam =)

Firstly, as you guys know or those who didn't know,traffic is very important to our blog as to maintained the alexa page rank.

Here I wanna share with you guys,about the website that may increase your traffic -web,blog,etc.

*click pictures to go to the website.

Okay,mesti y'all pening macamana nak menggunakannya.
It's very easy as A B C !
You just need to sign-up for free at HERE !
Jangan lupa isikan URL blog okay.
And then u will get the verification link via email (*please do check ur mailbox,tq)

After that,y'all need to login macam biasa.
And then akan keluar page begini kan?

*click picture if it's not clear.

Okay then.Y'all just need to click the button 'SURF' at the bar.
And then,let them begin.
Don't closed the window until it finished.

Impossible?
Lemme show you this.


See? This is from Miss's blog
Most of my traffics were came from GlobalAutoSurf.Net . Seriously

**Miss dah try buat ni hari jumaat, agak kagum sebab jumlah pengunjung miss meningkat sebanyak 1000 dalam masa sehari. Kalau x percaya bolahlah cuba

p/s: Please do sharing with others. Lagi byk org join, lagi byk org view blog kita =)

Cara Mudah Untuk Mendapatkan "Backlinks"

Semua orang tahu bahawa "backlink" ni penting untuk setiap websites. Backlink ni sebenarnya untuk memudahkan enjin carian seperti Google dan Yahoo untuk mengindeks websites kita supaya berada di ranking tertinggi untuk sesebuah enjin carian tersebut..Lagi banyak backlink yang kita perolehi, maka lagi tinggi lah ranking websites / blog kita tu mudah-mudahan lah.Selain dari itu,backlink juga mampu untuk memberikan traffic dan page rank yang berkualiti kepada websites/blog kita itu seperti websites Facebook dan Youtube yang memang korang kenal.Tapi apakah korang tau macam mana nak dapatkan backlink yang berkualiti tapi dengan cara mudah?? Ada caranya,walaupun dah ada blogger yang dah pun menggunakan teknik ni, tapi tak salah kan cuba lagi.So,jom kita mencubanya.


Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting dalam blog ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL blog anda di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

3.Pastikan blog / websites anda adalah "do follow blog" macam mana nak tahu blog anda do follow atau tak? Mudah saje cuba rujuk disini : Cara Tengok Blog Anda Dofollow atau NoFollow

4.Cari 5 blogger lain yang belom ada dalam Senarai Blog Backlinks dibawah untuk menyertainya.

4. Penting! Jangan delete entry ini untuk mengelakan backlink anda dan orang lain hilang!

Senarai Blog Backlinks :


  1. sila letak URL blog petak bawah disini
  2. sila letak URL blog petak bawah disini
  3. sila letak URL blog petak bawah disini
  4. sila letak URL blog petak bawah disini
  5. sila letak URL blog petak bawah disini
  6. sila letak URL blog petak bawah disini
  7. Free Money Online
  8. EasyBacklink.Co.CC
  9. Blog Aku Punyer
  10. Miss Lyzeer
PERATURAN

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.10). (5 minit je mesti siap)

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti dibawah :-

3. Harus jujur dan jangan buang link-link dan digantikan dengan link-link yang lain.

4.Jangan lupa cari atau tagged 5 rakan blogger anda untuk menyertainya.Mudah je kan.

Keterangan : Jika anda mampu mengajak lima orang saja untuk mengcopy artikel ini maka jumlah backlink yang akan didapat adalah:

Posisi 10, jumlah backlink = 1
Posisi 9, jumlah backlink = 5
Posisi 8, jumlah backlink = 25
Posisi 7, jumlah backlink = 125
Posisi 6, jumlah backlink = 625
Posisi 5, jumlah backlink = 3,125
Posisi 4, jumlah backlink =15,625
Posisi 3, jumlah backlink = 78,125
Posisi 2, jumlah backlink = 390,625
Posisi 1, jumlah backlink = 1,953,125

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 1,953,125 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan traffic ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.10), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan Miss jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian paling bawah (No.10).

Selamat Mencuba ^_^

Aku nak tagged 5 orang untuk copypaste ayat diatas.
1. Shaf
4. Sue

Kalu x faham boleh tgk vid kt bawah ye



p/s: Selamat Mencuba =)

Ujian Personaliti

Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1

Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2

Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3

Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4

Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5

Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6

Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7

Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8

Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9


( no.1 )
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

( no.2 )
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em...bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

( no.3 )
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

( no.4 )
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

( no.5 )
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata.. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

( no.6 )
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

( no.7 )
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

( no.8 )
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

( no.9 )
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6

Dadali - Disaat Aku mencintaimu


Lirik Dadali Band : Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..............

p/s:Layan je lah dari x de buat apa2..=)

Facebook VS Faceblog

Miss adalah alien dimuka bumi ni sebab miss boleh menyamar dan membinasakn apa2 yg ada di sekeliling miss. Miss jugak boleh membaca fikiran anda semua. X percaya? Haha..tok sah percaya, itu hanyalah rekaan semata2..

Ada orang pernah cakap kat Miss yang Miss adalah "alien" sebab x mempunyai akaun facebook. Anda tau facebook tu apa? Kalu x tau, welcome to da club. Club alien..haha. Adik miss yg 5 tahun pn tau facebook tu apa.. Please

Bukan Miss x pernah ada. Miss ada, suatu ketika dahulu..Then, Miss dah delete sebab?

Sebab
1. Miss rasa jiwa miss x  tenteram
2. Selalu buat andaian macam2
3. Ada benda yang Miss x perlu tau..tapi Miss tau.
4. Buang masa pada tempat yg x betul


Mula2 nk delete dulu..memang fikir berjuta kali..**mcam dh kena kawin paksa dh..haha
Ye la, rasa cam kita buang half kehidupan sosial kita kan. Setuju? Tapi miss nekad jugak, Miss tumpu pada blog je. At least blog ni

1. Kita boleh tulis pendapat kita, panjang berjelapn x pa...This is our space kan
2. Dpt jugak income..walaupn x byk
3. Dpt byk info2
4. Seriously, Miss rasa tenang dan tenteram sekarang ** betul ke?



Promoter

Uhu..salam reader. Selamt malam semua. Miss harap semua sihat hendaknya. Dah lama miss x post entry, yg betul2 entry lah. Miss nk cerita pasal kerjaya seorang promoter. Korang pernah pergi shopping complex. Pastu, ada promoter rapat dengan korng untuk promote barang diorang. Apa yang krang buat kalu hadapai situasi ni.

99% customer (Talk to my hand)

Korang berada dalam kategori ni? Yup dan sudah semestinya kan.. 

** Hek eleh promoter ni, kacau tul la
** X de keja lain ke promoter2 ni. Asyik nk promote kat org ja
** X mau2, sudah ada (budak kecik pun tau ckp ni)

Ni miss nk bercerita sepanjang pengalaman Miss yg setahun jagung dalam dunia menjadi seorang promoter ** baru seminggu kot


** Korang rasa senang nk menjadi seorang promoter?..mempromosikan barang kat customer. Manusia ni, kalau x de benda free nk bagi..memang x mau lah.

**Come on lah, kalu x nak..at least just smile.

** Kalau korang cakap ngan 200 orang sehari pun..belum tentu korang boleh buat sale 2 atau 3 (means, kalau korang x de pengalaman cam Miss)

** Korang pernah terfikir yang korang sendiri in da future berkemungkinan akan menjadi seorang promoter? X pernah? (Sama cam miss)

** Sekarang, kalau miss jumpa promoter kt shopping complex..dalam hati miss (now, i know how u feel)

** X dapat capai target, kena basuh ngan bos (Macam aku dh da pengalam kerja 2-3 tahun, padahal baru 2-3 hari)..Gila ke apa suh aku jual maxis broadband sampai 2 biji sehari..(tersasul sudah)

Ye, Miss sekarang adalah seorang promoter yang bekerja untuk MAXIS. Sesiapa yg nak beli Maxis broadband..jumpalah saya kat Sunway Carnival (PULAU PINANG), setiap hujung minggu.

Then, i give u......big smile


Kiss and Hug

Miss nak ucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kepada semua yang dah tolong Miss nk buat Sticky post. Ni benda baru yang Miss belajar dalam dunia maya ni..Hehe. Tanpa korang...siapalah Miss ( eh..eh..touch la pulak ) For the hand who lend me the help **betul ke ayat Miss ni, I give a huge hug..

and Kiss too, mmmuahhh2x



Ini je lah mampu..hehe

Just a short entry

Ok...Kalau korang2 pernah melawat blog miss dalam 2 minggu ni. Perasan x..dh lama miss x update blog.. Nk buat cam mana, walaupn tgh cuti sem. Tp miss tetap busy, kena cari rezeki..hehe. Plus, miss x reti nk buat sticky note cam blogger2 lain buat. terpaksa arr. Miss nk buat note untuk contest miss, tp..hurmm. Cam gitu lah. hai semua n bye...